=
Werknaam: City Skydive
Datum: 2016 - 2017
Categorie: Facade gevels / design & build

City Skydive, het indoor skydive center in Utrecht, wordt in een bouwteam gerealiseerd.

Vliegtuigvleugel

Ad de Jong, projectleider van Cladding Partners, legt uit hoe dat in zijn werk gaat en welk aandeel het bedrijf in het project heeft. “We zijn er al in het voortraject intensief bij betrokken. Zijn met de architect om de tafel gaan zitten om naar zijn ideeën te luisteren en daar onze visie op te geven. Op basis van die ideeën hebben we een aantal mock-ups gemaakt.”

Cladding speelde dus een rol bij het ontwerp en verzorgde ook een deel van de engineering. Cladding Partners levert en monteert de dak- en gevelbeplating , vliesgevels en brengt de dakbedekking aan. De Jong verwijst dan naar een specifiek deel van het gebouw. “Dat krijgt de vorm van een vliegtuigvleugel. Dat is, met alle rondingen, een echte uitdaging. De gevelplaten brengen we aan op een carrier-systeem. Dat draagt bij aan een snelle verwerking en bouwdichting en biedt de mogelijkheid om de platen, mits gewenst, vrij gemakkelijk te vervangen.” Het gebouw, zegt hij, krijgt een donker goude kleur met zwarte accentstroken, de plint wordt opgetrokken uit cortenstaal en de vliegtuigvleugel wordt goudkleurig. En over de planning: “Dat vraagt veel overleg. We zitten zeer regelmatig bij elkaar zodat we waar nodig kunnen bijsturen en op schema blijven.”

Veiligheid op eenzame hoogte.

De Cladsafe is nu verkrijgbaar

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?

Hoort u graag over nieuwe ontwikkelingen, lopende en/of afgeronde projecten rondom Cladding Partners? Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van evenementen en sponsoractiviteiten? Voer uw gegevens in en u ontvangt de nieuwsbrief van Cladding Partners.

Verzenden

Wenst u zich uit te schrijven van onze nieuwsbrief? Klik hier, vul uw e-mailadres in en uw gegevens worden direct verwijderd.