Industrie / Design

Kantoorpand F5 projecten

2019

Project: Kantoorpand F5
Opdrachtgever: F5 Projectengroep B.V.
Architect: F5 Projectengroep B.V.
Eindgebruiker: F5 Projectengroep B.V.
Opgeleverd: 2019

F5 Projectengroep B.V.  in IJsselstein is één van Cladding’s oudste opdrachtgevers. Cladding Partners en F5 bouwen al vele jaren met elkaar en zijn goed ingespeeld op elkaars werkwijze. Het was voor Cladding dan ook een genoegen om het nieuwe pand van F5 Projectengroep aan te mogen kleden.

Het nieuwe pand bestaat uit een kantoorgedeelte en een hal. Het kantoorgedeelte heeft twee verschillende lagen. Bij het dak van het kantoor heeft Cladding Partners de dakplaten, EPS isolatie en PVC-dakbedekking aangebracht. Het dak van de hal is opgebouwd met een betonvloer waarop Cladding de isolatie en A.P.P. dakbedekking heeft aangebracht. De helft van het kantoordak, welke bereikbaar is middels een kooiladder via het dak van hal, bestaat uit een mobiel lijnsysteem met losse ankerpunten de andere helft bestaat uit een vast lijnsysteem in combinatie met een hek alles aangebracht vanuit Cladding Safety and Maintenance. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst in de vorm van hun logo afgestemd op de veiligheidsvoorzieningen. F5 heeft hiervoor gekozen zodat zij haar klanten kan laten zien wat enkele mogelijkheden zijn die wij hen te bieden hebben.

De gevels van het kantoorgedeelte bestaan uit Carrier gevelpanelen van SAB met daarop een Aluminium Composiet voorzien van een bedhaaksysteem. De hoog -laaggevel heeft Trimo steenwol panelen welke dienen als brandwerende isolatie. Voor de hal zelf is er gebruik gemaakt van een standaard PIR-paneel van Kingspan.

Tijdens de engineeringsfase hadden de professionals van Cladding Partners de mogelijkheid gekregen om vanaf een vroeg stadium mee te denken over de uitvoering, daardoor hebben we de detaillering goed kunnen optimaliseren in samenwerking met de engineering van F5. De vrijheid om zelf aan de slag te gaan met detaillering is het gevolg van een jarenlange samenwerking waarbij vertrouwen van beide partijen centraal staat. Wij wensen onze trouwe klant en partner dan ook heel veel (werk)plezier in dit prachtige, duurzame (Breeam 4-sterren) pand.

 

ready to get dressed for success?