Renovatie

Vooral nu is nieuwbouw niet altijd de meest voor de hand liggende oplossing. Voor bestaande gebouwen is dan een gedeeltelijke of volledige renovatie de manier om het pand er weer als nieuw uit te laten zien, passend bij de wensen van de opdrachtgever.

Naast de verbeterde uitstraling van het pand, gaat de renovatie ook gepaard met het isoleren van de gevels en daken, zodat er ook op het gebied van energiebesparing  successen worden geboekt!

Klik hier voor de renovatie folder…

Gevelrenovaties

Oudere bedrijfshallen (vaak uit de jaren ’80) hebben verweerde en verkleurde stalen gevelbekleding op het pand. De coating, die op stalen gevelbekleding zit, is aan het eind van zijn levensduur. Door dit te vervangen door nieuwe gevelbekleding wordt de technische levensduur verlengd en geeft dit een flinke opfrisbeurt aan de uitstraling van uw pand. Daarnaast is dit te combineren met het extra isoleren van uw gevels, waardoor de energiekosten zullen gaan dalen.

Bekijk hier het schema van een berekening van de isolatiewaarde.

Kleine gevelschades

Ook kleine gevelschades worden ook uitgevoerd door Cladding Partners.

U hoeft natuurlijk  niet uw gehele pand te renoveren als u op een klein gedeelte van de gevel schade heeft.  Het kan om allerlei schades gaan, zoals schades veroorzaakt door vrachtwagens, heftrucks enzovoorts. Of bijvoorbeeld inbraakschades.

Vrijblijvend maken wij voor u zogenaamde schade-offertes, die nodig zijn voor verzekeraars

Een ander uiterlijk aan uw bestaande pand ?

Naast de reguliere gevelrenovaties is het ook mogelijk om uw bestaand pand een totaal ander uiterlijk te geven, omdat de gebruikersfuncties in uw pand zijn gewijzigd, bijvoorbeeld er is een kantoorgedeelte bijgekomen. Of u heeft een bestaand pand gekocht.

Daarnaast is het ook mogelijk of kleinere gevelaccenten aan te brengen in de gevel, door te spelen met verschillende gevelbekleding en kleuren.

Dakrenovaties

Heeft u een plat dak met bitumen dakbedekking?

Grote kans dat uw bestaande dakbedekking aan het eind van zijn technische levensduur is. Dit kunt u met name zien bij aan kleine haarscheurtjes (genaamd craquelé) in uw dakbedekking.

In dat geval is het raadzaam om dakrenovatie te plegen. Dit kan wel of niet gepaard gaan met het aanbrengen van extra dakisolatie op uw bestaande dakconstructie, zodat uw energiekosten lager zullen gaan worden ! Onze adviseurs kunnen u vertellen of dit bij uw pand van toepassing is.

Heeft uw polyester lichtstraten in uw dak?

Tot voor kort werden op veel bedrijfshalen de lichtstraten uitgevoerd in polyester elementen. Na verloop van tijd treden de “weekmakers” uit het polyester waardoor er gaten kunnen ontstaan in de elementen, b.v. na een hagelbui. Onze medewerkers kunnen u snel vertellen of dit bij uw pand het geval is.

Tegenwoordig worden daarom de lichtstraten uitgevoerd in polycarbonaat elementen. Daarnaast is de lichtopbrengst en de isolatiewaarde van het materiaal polycarbonaat hoger.

Cladding Partners vervangt veel oude polyester lichtstraten voor polycarbonaten lichtstraten.

Wilt u extra daglicht in uw hal ?

Veel  bestaande bedrijfshallen zijn donker van binnen, en worden uitsluitend verlicht door middel van kunstlicht, wat als onprettig wordt ervaren door u zelf of uw personeel. Uit onderzoek is gebleken dat werken bij daglicht beter is voor het algemeen welbevinden. Cladding Partners maakt lichtstraten in bestaande bedrijfshallen, waarbij er in hoge mate rekening wordt gehouden met de bestaande situatie, zodat de overlast minimaal zal zijn.

Op onze referentiepagina ziet u een aparte afdeling met gerealiseerde renovatiewerken.

Asbestverwijding

In Nederland liggen nog vele m2 asbesthoudende dakplaten op schuren/ stallen en bedrijfsruimtes. Deze kunnen een gevaar gaan vormen voor de volksgezondheid.

U leest hierover meer bij  duurzame oplossingen. Zo kan de dakrenovatie bijvoorbeeld gepaard gaan met de plaatsing van zonnecollectoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *